V okviru praznovanja 60-letnice Ljudske univerze Slovenska Bistrica, smo organizirali KONCERT V PARKU.


Koncert v parku se je odvil 22. junija 2019 v mestnem parku Slovenska Bistrica v sodelovanju Lions klubom Slovenska Bistrica in z OPERABALET Maribor, ki so resnično bili zvezde večera.
POKLANJAMO VAM KONCERT!


Kakor je v naših krajih v navadi, se slavljenec potrudi in pripravi kaj lepega za tiste, ki z naklonjenostjo praznujejo z njim. Ljudska univerza vam ob svojem prazniku poklanja koncert v parku. Ker je v dobri družbi vse boljše, smo povabili k sodelovanju še enega slavljenca, in sicer Lions klub Slovenska Bistrica.


Delavska univerza, kakor jo mnogi kličejo še danes, je bila ustanovljena leta 1959 z namenom zagotavljati trajno, strokovno in načrtno izobraževanje odraslih.


Desetletja so prinašala strukturne spremembe in organizacijske reforme. Tekla so leta - bolj ali manj zahtevna za upravljanje, tudi leta, ki so bila ključna za preživetje. Danes smo sodobno, evropsko primerljivo andragoško središče, ki je projektno organizirano in spada med najuglednejše hiše te vrste v Sloveniji zaradi svoje inovativnosti, poguma in poslovne odličnosti.


Temeljne vrednote se niso bistveno spreminjale.


Že šest desetletij smo tu za to, da dvigujemo raven splošne izobrazbe, zagotavljamo poklicno izobraževanje, skrbimo za pridobivanje neformalnih znanj za potrebe dela in osebnega življenja posameznika, skrbimo za kakovostno preživljanje prostega časa, osebno rast in aktivno državljanstvo. Poskrbimo, da naši uporabniki dobijo kakovostne, čim bolj dostopne storitve tam in takrat, ko jih potrebujejo.
»Globoko verjamemo, da znanje izboljša življenje. Morda ne takoj, včasih ne neposredno in očitno, zagotovo pa! Tudi zato, ker je težko meriti dolgoročne učinke znanja na posameznikovo življenje, je še danes potrebno kar nekaj napora, da utemeljimo potrebo po našem obstoju. Pri tem nam je v pomoč okoli 1500 zadovoljnih udeležencev, ki so vsako leto uporabniki naših storitev. V vseh letih delovanja je to spoštljiva številka.


Modre odločitve mojih predhodnikov so pripeljale do današnjih prostorov v stari hiši - hiši, ki je bila prva šolska stavba v mestu, hiši, ki hrani mnoge spomine nekdanjih prestrašenih prvošolcev. Prav v letih, ko je nastala naša Ljudska, so vstopali skozi težka lesena vrata, ki se željnim znanja in boljšega življenja odpirajo še danes. Skrbno jo prenavljamo, da postaja prostor iz naše vizije: Kakovostno lokalno andragoško središče za vse generacije.


Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki boste danes praznovali z nami, in vsem, ki ste nam zaupali in se pri nas in z nami učili. Blizu 481.000 vas je bilo v vseh teh letih!


Zahvala gre vsem sodelavcem, zaposlenim, učiteljem, članom Sveta zavoda, prijateljem, vsem vam, ki nas cenite in podpirate. Vsem, ki z nami sodelujete poslovno, ki nas spodbujate in nam pomagate uresničevati naše zamisli in vizijo. Spoštljivo sodelovanje za doseganje skupnih ciljev je ena od naših deklariranih vrednot in način, kako oblikujemo naš vsakdan. Od same ideje o izvedbi koncerta v parku naprej se srečujemo z dobromislečimi ljudmi, ki delujejo vsako po svojih močeh v dobrobit skupnosti. Hvaležni smo za to izkušnjo ter za priložnost skupnega kreiranja boljšega sveta.


Vse najboljše nam vsem!


Prepustite se dobri in dobrim mislim ta večer in vse dni poslej!«


mag. Brigita Kruder

Direktorica Ljudske univerze Slovenska Bistrica
Za koncert v parku je bila izdana tudi publikacija: