Želim sodelovati v prostovoljskem centru


Ljudska univerza Slovenska Bistrica odpira svoja vrata.

V obdobju, ko so skoraj presahnili viri financiranja-evropski strukturni skladi in kar ne moremo dočakati novih razpisov, smo si pri Ljudski univerzi Slovenska Bistrica zastavili vprašanji: »Kako lahko prispevamo k dostopnosti vseživljenjskega učenja?« in »Kako spodbuditi neformalno učenje, ki dokazano najbolj pozitivno vpliva na življenje, zdravje in zadovoljstvo ljudi?«.
Ugotovili smo, da lahko prispevamo prostor, ideje, infrastrukturo in znanje ter k sodelovanju povabimo vse, ki tako kot mi menijo, da lahko prispevajo. Vabimo vse, ki lahko prispevajo svoj prosti čas, znanje, ideje in se tako povežejo v mrežo prostovoljskega centra. Še posebej želimo spodbuditi sodelovanje med šolajočo mladino in starejšimi v oblikah medgeneracijskega učenja. Pomembno je, da sta tako prostor kakor tudi dogajanje v njem dostopno vsem, zato je na razpolago popolnoma brezplačno.

Prvi preizkus je bil ureditev prostora v pritličju stavbe na Partizanski ulici 22 v Slovenski Bistrici. Pleskarski mojster Franc Kostanjšek je bil pripravljen deliti svoje znanje in čas s prostovoljci, učenci bistriških osnovnih šol ter udeleženci izobraževanja odraslih pri LU.

mag. Brigita Kruder
direktorica LU