Skoči na glavno vsebino

Dan poklicev 2024

DAN POKLICEV, ki bo v petek 8. 11. 2024 med 8. in 13. uro.

 Raziskuj in spoznaj zgodbe poklicev!

Z veseljem Vas obveščamo, da bo v petek, 8. novembra 2024, potekal prvi Dan poklicev v Slovenski Bistrici, dogodek namenjen učencem, ki bodo imeli priložnost spoznavati različne poklice in ugotavljati svoje kompetence, da bi lažje razumeli svoje karierne možnosti.

Prvi tovrstni dogodek v naši lokalni skupnosti je odlična priložnost, da povežemo šole z lokalnimi podjetji ter mladim omogočimo vpogled v resnično delovno okolje. Učencem želimo pomagati prepoznati njihove interese in jim omogočiti razumevanje, katere kompetence so potrebne za različne poklice, še posebej poklicno tehniškega in storitvenega kadra, ki so ključni za razvoj naše regije.

Prepričani smo, da bo Dan poklicev učencem in dijakom pomagal pridobiti vpogled v različne poklice, prepoznati njihove interese in potrebne kompetence.

Za več informacij in prijavo udeležbe nas lahko kontaktirate na

maja.kanop.krevh@lu-sb.si ali  na 041 314 988.

Ponudili vam bomo:

Obisk lokalnih podjetij

8:00 – 10:00

Aluminium Ketty Emmi, Impol…

Potrebne so prijave

Učenci bodo obiskali podjetja v Slovenski Bistrici, kjer bodo spoznali delovne procese in priložnosti, ki jih ponuja lokalno gospodarstvo.

Sejemska predstavitev poklicev

10:00 – 12:00

Ljudska univerza Slovenska Bistrica

Potrebne so prijave

Učenci in dijaki, si bodo lahko na stojnicah ogledaliinteraktivne predstavitve  predvsem storitvenih in proizvodnih poklicev. Za njih bomo pripravili tudi delavnice za  prepoznavanje spretnosti in kompetenc potrebnih za opravljanje izbranih  poklicev.

Predstavitve izobraževalnih in kariernih možnosti v regiji

12:00 – 13:00

Ljudska univerza Slovenska Bistrica

Potrebne so prijave

3. Zadnja na dnevnem redu bo interaktivna delavnica, na kateri bomo razbijali mite o poklicih v proizvodnji, iz prve roke spoznali karierno pot samozaposlitve ter možnosti za študij ter izobraževanje odraslih.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo, da bomo skupaj kreirali karierne priložnosti za mlade v lokalnem okolju!

Maja Kanop Krevh,

predsednica strateškega sveta

(Visited 21 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

DOSTOPNOST